Chef & Knife is een slijpdienst voor chefs, professionals en hobby-koks. Sinds 2019 werken we samen met een groot aantal gerenommeerde gastronomische restaurants in Vlaanderen. Top chefs vertrouwen op Chef & Knife voor de kennis en zorg van onze slijpexpert. Kwaliteit en service is onze grote prioriteit. Chef & Knife is gespecialiseerd in het slijpen en herstellen van Europese en Japanse messen.

Hoe slijpen wij ? 

Messen vergen vakkundigheid en precisie om een perfect scherpe snede te verkrijgen zonder de integriteit van het staal en het mesprofiel te schaden.

Onze messenslijper evalueert elk mes apart op het type staal, mesprofiel en staat van de snede. Zo kiest hij de meest geschikte slijpmethode en kan een perfecte afwerking bereikt worden.

Met het slijpproces van Chef & Knife verwijderen we een minimale hoeveelheid aan staal en herstellen we het profiel in zijn oorspronkelijke staat. Dit zorgt voor een fijne en sterke snede die langer meegaat.

Bij Chef & Knife gebruiken we geen agressieve industriële machines die de delicate messen oververhitten. We hebben aangepaste tools en werken volgens de traditionele methoden. Daarnaast bieden we een traditionele Japanse service aan op waterstenen. Roterende waterstenen en een watergekoelde bandschuurmachine uitgerust met speciale schuurbanden worden gebruikt voor zwaardere herstellingen. Elk mes wordt gepolijst en krijgt een behandeling met strop voor een spiegelafwerking en een haarscherp resultaat.

Onze expertise en vaardigheid zal het beste in jouw mes naar boven halen.
Voor meer info raadpleeg onze website

 

Gallerij