De wedstrijd: “De beste Terrine van België”  is een initiatief van Culibel vzw en wordt georganiseerd in samenwerking met Westtoer, de Koninklijke orde van de Paarde vissers en Culibel businesspartners.

ThemaTerrine van Belgische witloof, grijze noordzeegarnalen en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze.

  • Doelstelling: een nieuwe jaarlijkse wedstrijd creëren waarmee we onze Belgische topproducten promoten met steun van Kon. Orde van de Paardevissers – Westtoer. 
  • Wanneer: telkens in januari en dit voor de eerste keer op 24/01/2022
  • Prijsuitreiking: vindt telkens plaats op het jaarlijks Culibelbanket, de eerste editie gaat door op 24/01/2022


Wie mag deelnemen ?

  • Alle Culibelleden en hun medewerkers en alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied, zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen. 
  • Ook leerlingen van het 6de  – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen kunnen deelnemen.


Wedstrijdreglement:

  • 1. U verstuurt het recept (zonder persoonlijke gegevens) met max. 10 verschillende ingrediënten in een gesloten omslag of per mail naar de zetel van Culibel (Tieltstraat 48, 8755 Ruiselede) – mail: wedstrijd@culibel.be).
  • 2. Alle recepturen krijgen een nummer en worden gelezen door een leesjury onder leiding van top chefs Eddy Van Maele en Guido Neirynck. Ten laatste op 15/11/2021 krijgt u bericht of u al dan niet geselecteerd bent. Elke kandidaat tekent het reglement van de wedstrijd met vermelding “Gelezen en goedgekeurd”. De kandidaat verleent het recht om dit recept te publiceren.
  • 3. De terrine moet minstens 15% Belgisch grondwitloof en 15% grijze noordzeegarnalen bevatten en moet min. 1 kg.- en max. 1,6 kg. wegen.
  • 4. De terrine moet gedemonteerd en gepresenteerd worden op een rechthoekige wegwerpschotel van max. 40cm. x 30cm.
  • 5. De terrine moet de dag voordien afgegeven worden bij Salons Saint-Germain Diksmuide tussen 10 en 17u. met vermelding productiedatum, houdbaarheidsdatum en allergenen.
  • 6. De jury onder leiding van Eddy Van Maele en Guido Neirynck  zal de terrines keuren op presentatie, geur, kleur en smaak en bij optelling van de punten de winnaars aanstellen. De beslissing van de jury is zonder commentaar en bindend. In geval van betwisting blijft de organisatie soeverein.
  • 7.  De terrines worden op het buffet aangeboden op de nieuwjaarsreceptie van die avond en alle genodigden kunnen deze degusteren. 
  • 8.  De winnaars worden bekend gemaakt na de receptie en voor het starten van het Culibelbanket die avond. 
  • 9.  De finalisten en hun partners worden uitgenodigd op het banket.
  • 10. Finale kandidaten moeten het gerecht een maand lang na de wedstrijd op hun kaart aanbieden. 
  • 11. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van het huidig regelement.

Deadline is 30/10/2021. Vermeld ook alle nodige contactgegevens: (naam, adres, telefoonnummer, mailadres en hoedanigheid (uitbater, chef- medewerker van, hotelschool 6de & 7de jaar) 


De jury: 

  • Guido Neirynck   – Voorzitter wedstrijd
  • Eddy Van Maele   – Voorzitter jury
  • Marc Sirjakobs   – Ambassadeur
  • Frans Saint-Germain
  • Johan Deceuninck 
  • Koen Devos
  • Patrick Breyne
  • Dietrich Degraeve


Meer informatie:

Guido Neirynck
Tel: 0475 50 05 76
E-mail: info@culibel.be