De wedstrijd: “De beste terrine van België” is een initiatief van Culibel en wordt georganiseerd in samenwerking met de Culibel Businesspartners.
Thema: Terrine haas en kweepeer
- Doelstelling: een jaarlijkse wedstrijd creëren waarmee we onze Belgische topproducten promoten, met de steun van Culibel en Culibel Businesspartners.
- Wanneer: telkens in januari en dit voor de derde keer op maandag 22/01/2024.
- Prijsuitreiking: vindt telkens plaats op het jaarlijks Culibelbanket. De derde editie gaat door op maandag 22/01/2024.
Wie mag deelnemen:
- Alle Culibelleden en hun medewerkers, evenals alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied. Dit geldt voor zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen.
- Ook leerlingen van het 6de – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen en cursisten van het volwassenenonderwijs in de opleiding HORECA kunnen deelnemen.
Wedstrijdreglement:
- 1. U verstuurt het recept (zonder persoonlijke gegevens) met max. 10 verschillende ingrediënten in een gesloten omslag of per mail naar de zetel van Culibel. Postadres: Tieltstraat 48 – 8755 Ruiselede – mail: terrine@culibel.be.
Deadline is 30/10/2023. Vermeld ook alle nodige contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, mailadres) en hoedanigheid (uitbater/chef of medewerker, hotelschool 6de & 7de jaar).
- 2. Alle recepturen krijgen een nummer en worden gelezen door een leesjury onder leiding van topchef Eddy Van Maele en Guido Neirynck. Ten laatste op 15/11/2023 krijgt u bericht of u al dan niet geselecteerd bent. Elke kandidaat tekent het reglement van de wedstrijd met vermelding “Gelezen en goedgekeurd”. De kandidaat verleent het recht om dit recept te publiceren.
- 3. De terrine moet haas & kweepeer bevatten. Ze moet minstens 1 kg. en maximaal 1,6 kg. wegen.
- 4. De terrine moet gedemonteerd en gepresenteerd worden op een rechthoekige wegwerpschotel van max. 40 cm. x 30 cm.
- 5. De terrine kan worden afgegeven op zaterdag 20 januari tussen 10u00 en 18u00 of op zondag 21 januari tussen 10u00 en 11u30 bij Salons Saint-Germain te Diksmuide met vermelding van de productiedatum, houdbaarheidsdatum en allergenen, naar FAVV-normen.
De terrine moet voorzien zijn van het door ons opgegeven nummer.
(Vragen naar Tim voor overdracht terrine) – tel.: 051/50.25.20 - 6. De jury onder leiding van Eddy Van Maele en Guido Neirynck zal de terrines keuren op presentatie, geur, kleur en smaak en bij optelling van de punten de winnaars aanstellen. De beslissing van de jury is zonder commentaar en bindend. In geval van betwisting blijft de organisatie soeverein.
- 7. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Culibelbanket op de avond van 22 januari.
- 8. De finalisten en hun partners worden uitgenodigd op het banket.
- 9. Finalekandidaten moeten het gerecht een maand lang na de wedstrijd op hun kaart aanbieden.
- 10. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van het huidig reglement.
- 11. Het bestuur en de juryleden van de wedstrijd kunnen niet deelnemen aan de proefsessies ingericht door een kandidaat, dit op risico van uitsluiting van de kandidaat.
- 12. De winnende finalist zal de titel dragen van: “De beste terrine van België 2024” (Trofee)
De overige deelnemers worden: “Finalist van de wedstrijd De beste Terrine van België 2024” (Elke finalist ontvangt een diploma en waardevolle prijzen) het is zeer wenselijk dat de finalisten aanwezig zijn op deze uitreiking. - 13. Alle info omtrent de wedstrijd kan u ook raadplegen via onze website op volgende link: https://culibel.be/wedstrijd-de-beste-terrine-van-belgie
De jury:
- Guido Neirynck – Voorzitter wedstrijd
- Eddy Van Maele – Voorzitter leesjury
- Christa Cappelle (Lady Chef of the Year 2003) – Restaurant La Tulipe
- Frans Saint-Germain – Salons Saint Germain
- Johan Deceuninck – De Scheve Fourchette
- Frederic de Mets (Winnaar De beste terrine van Belgie 2022)
- Koen Devos – La Cravache
- Patrick Breyne – Ambassadeur Culibel
- Dietrich Degraeve – Landgoed Den Oker
Voor vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij de wedstrijdvoorzitter Guido Neirynck : e-mail: guido.neirynck@gmail.com of
gsm :+32 (0)475/50.05.76 of communicatie verantwoordelijke Alain Blancquaert : email: alain@culibel.be of gsm +32 (0)475/59.60.25.
Alle communicatie verloopt via terrine@culibel.be.