De wedstrijd: “De beste terrine van België”  is een initiatief van Culibel en wordt georganiseerd in samenwerking met de Culibel Businesspartners.


Thema
: Terrine van rog met noordzeekrab en schorseneren

 

  • Doelstelling: een nieuwe jaarlijkse wedstrijd creëren waarmee we onze Belgische topproducten promoten, met de steun van Culibel en Culibel Businesspartners.
  • Wanneer: telkens in januari en dit voor de tweede keer op maandag 16/01/2023
  • Prijsuitreiking: vindt telkens plaats op het jaarlijks Culibelbanket. De tweede editie gaat door op maandag 16/01/2023


Wie mag deelnemen ?

  • Alle Culibelleden en hun medewerkers, evenals alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied. Dit geldt voor zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen. 
  • Ook leerlingen van het 6de  – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen en cursisten van het volwassenenonderwijs in de opleiding HORECA kunnen deelnemen.

 

Wedstrijdreglement:

1. U verstuurt het recept (zonder persoonlijke gegevens) met max. 10 verschillende ingrediënten in een gesloten omslag of per mail naar de zetel van Culibel. Postadres: Tieltstraat, 48 8755 Ruiselede; mail: wedstrijd@culibel.be.

Deadline is 30/10/2022. Vermeld ook alle nodige contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, mailadres) en hoedanigheid (uitbater/chef of medewerker, hotelschool 6de & 7de jaar). 

2. Alle recepturen krijgen een nummer en worden gelezen door een leesjury onder leiding van topchef Eddy Van Maele en Guido Neirynck. Ten laatste op 15/11/2022 krijgt u bericht of u al dan niet geselecteerd bent. Elke kandidaat tekent het reglement van de wedstrijd met vermelding “Gelezen en goedgekeurd”. De kandidaat verleent het recht om dit recept te publiceren.

3. De terrine moet minstens 10% Belgisch schorseneren en 25% noordzeekrab en 60%  rog bevatten. Ze moet minstens 1 kg. en maximaal 1,6 kg. wegen

4. De terrine moet gedemonteerd en gepresenteerd worden op een rechthoekige wegwerpschotel van max. 40 cm. x 30 cm.

5. De terrine moet de dag voordien (15 januari 2023) afgegeven worden bij Salons Saint-Germain Diksmuide tussen 10 en 17u. met vermelding van de productiedatum, houdbaarheidsdatum en allergenen, naar FAVV-normen

6. De jury onder leiding van Eddy Van Maele en Guido Neirynck zal de terrines keuren op presentatie, geur, kleur en smaak en bij optelling van de punten de winnaars aanstellen. De beslissing van de jury is zonder commentaar en bindend. In geval van betwisting blijft de organisatie soeverein.

7. De winnaars worden bekend gemaakt na de receptie en voor het starten van het Culibelbanket op de avond van 16 januari. 

8. De finalisten en hun partners worden uitgenodigd op het banket.

9. Finalekandidaten moeten het gerecht een maand lang na de wedstrijd op hun kaart aanbieden. 

10. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van het huidig reglement.

 

 

Prijzenpakket: (Onder voorbehoud)

Winnaar:

  • Een diploma van Culibel met de titel “De beste terrine van België”
  • Cheque van 500 euro aangeboden door Culibel.
  • 8 flessen champagne Lenique selection , aangeboden door hoofdsponsor Rabotvins.
  • 1 jaar gratis lidmaatschap van Culibel.
  • Een volledig jaar extra “in the picture” met fotoreportage op de website van Culibel.

Tweede Prijs:

  • Een diploma 2 de plaats Culibelwedstrijd “De beste terrine van België”
  • Cheque van €350 aangeboden door Culibel.
  • 4 flessen champagne Lenique selection aangeboden door hoofdsponsor Rabotvins.
  • 1 jaar gratis lidmaatschap van Culibel.

Derde Prijs:

  • Een diploma 3de plaats Culibelwedstrijd “De beste terrine van België” 
  • Cheque van €150 aangeboden door Culibel.
  • 2 flessen champagne Lenique selection aangeboden door Rabotvins.
  • 1 jaar gratis lidmaatschap Culibel.

Alle andere finalisten:

  • Een diploma Culibelwedstrijd “De beste terrine van België” 
  • 1 jaar gratis lidmaatschap Culibel.
  • Eervolle vermelding deelname wedstrijd via website Culibel via sociale media Culibel.


Meer informatie:

Guido Neirynck
Tel: 0475 50 05 76
E-mail: wedstrijd@culibel.be