42 jaar "de kunst van het tafelen"

Culibel is een vereniging die horecazaken in Vlaanderen samen brengt. Culibel telt intussen 40 lentes en wordt geleid door een keur van doorgewinterde restaurateurs. Culibel is ontsproten uit de geest van enkele wakkere horeca-lui die gastvrijheid en gastronomie hoog in het vaandel dragen. Op donderdag 24 september 1981 schoven ze voor het eerst de vereniging Culibel naar voor, goed voor 21 restauranthouders, verzameld in een fraaie overzichtelijke gids. Ondertussen is Culibel uitgegroeid naar meer dan 100 leden en meer dan 55 business partners.

Anno 2022 zijn de basis doelstellingen grotendeels dezelfde gebleven maar aangepast aan de huidige snel veranderende maatschappij. Maar Culibel wil meer zijn dan dat ! Onder invloed van een vernieuwde raad van bestuur timmert Culibel aan de toekomst. Een charter werd uitgewerkt met een duidelijke lijn waar Culibelleden & Ambassadeurs voor staan. Foodies worden aangesproken om deel uit te maken van de Culibelfamilie met een aangepast lidmaatschap en beleving. Onze businesspartners worden individueel benaderd om een zo efficient mogelijke samenwerking te bekomen. Culibel wenst zicht te profileren als de vereniging waar iedereen welkom is van sterrenzaak tot bistro, van feestzaal tot traiteur, van B&B tot hotel. Op voorwaarde dat de kwaliteit van de beleving binnen het charter past. Daarbij staan kwaliteit en gastvrijheid bovenaan.


Ontdek, proef & beleef Culibel !

De Culibel troeven.

Lid worden van Culibel als horecazaak

Als Culibel-lid zal je deel uitmaken van een culinaire (netwerk) vereniging met niets anders dan voordelen. Momenteel telt Culibel meer dan 100 leden in Vlaanderen & ambassadeurs in Wallonie & Nederland. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen, collega’s beter te leren kennen en krachten te bundelen op bepaalde vakgebieden.

Culibelbusiness

Zet je bedrijf, product of dienst in de kijker, de ideale manier om te netwerken met bestaande en nieuwe klanten.

Culibelevents

Gedurende het ganse jaar organiseren we verschillende events: wijn & gerecht,.. netwerkavonden, demo’s…

Win je kasticket terug !

Voor elke levensgenieter en gastronoom die bij een Culibel lid gaat tafelen.
Voor alle info & voorwaarden : Klik hier

Culibel waardebon

Verras familie, vrienden of zakenrelaties met een Culibel waardebon, voor een bedrag naar keuze. Een perfect cadeau voor ieders smaak en budget.

Het Culibel charter.

Streekproducten

Zoveel als mogelijk werken met dagverse en streekgebonden producten, leveranciers en businesspartners.

Gastvrijheid

Zijn gasten op een gastvrije en culinaire manier ontvangen en dit volgens de regels van de kunst.

Ecologie

Ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering, d.m.v het zoveel mogelijk beperken van voedseloverschotten en verkwisting, energiezuinig te werken..

Collegialiteit

Vriendelijk omgang met de collega leden, uitwisselen van ideeën en elkaar ondersteunen waar mogelijk.

Lidmaatschap

Het met trots en fierheid dragen van het Culibel-lidmaatschap, vertegenwoordigen en promoten.

Team

Respectvol omgaan met zijn ploeg en het stimuleren van werknemers.

Wat anderen zeggen.