1 februari 2024

Reportage: Winnaar “De Beste Terrine Van België” 2024

In januari  2024 organiseerde Culibel voor de derde keer de wedstrijd “De beste terrine van België”. Uit alle inzendingen gingen er 6 kandidaten door naar de finale. De chefs moesten aan de slag met volgende producten: haas en kweepeer. Het niveau van de terrines was erg hoog, maar uit alle finalisten kwam chef Patrick Pollentier uit Brugge als winnaar uit de bus.

 

Waarom deed je mee aan de wedstrijd ?

Ik ben een liefhebber van paté. Het bood me een kans om eens deel te nemen en mezelf te testen voor die wedstrijd. Na wat opzoekwerk, testen en proeven kon ik mijn vaardigheid tonen om de ideale paté te maken, zodat ik een oordeel kon krijgen van experts uit het vak.

Mijn specialiteit?

Klassieke visgerechten.

Wat zijn de regionale producten?

Ik probeer zoveel mogelijk met regionale producten te werken, onder andere met Noordzeegarnaal, Noordzeevis, Mechelse asperges, Brugse Zot, Oud Brugge, …

Culinaire obsessie?

Ik kan echt genieten van een plateau fruits de mer en côte à l’os op de grill met verse bearnaise.

Waar ga je graag eten ?

Ik hou van een (h)eerlijke keuken volgens de regels van de kunst. Ik ga vaak naar Brasserie De Rubens in Oostende, waar ze smaakvolle garnaalkroketten serveren.

Grote droom?

Dat mijn gezin nog een fijn, gelukkig en gezond leven zal hebben.

Wat doe je graag na de service?

Lopen, muziek.

Secret spot ?

Vellereux, een dorpje in de Ardennen.

 

 Chef Patrick Pollentier
Interview: Alain Blancquaert 

Reageren

Your email address will not be published.