De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. Sindsdien verenigt zij de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn nog steeds onveranderd gebleven: getalenteerde professionals steunen in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem promoten.
De wedstrijden die onze vereniging organiseert brengen de beste vakmensen op het voorplan.

Onze doelstellingen

Talent stimuleren
Onze gastronomie scheert hoge toppen, vooral dank zij de kwaliteit van de mensen. Wij hebben dus ononderbroken behoefte aan talent, vakmanschap en ambitie. Talent ontdekken en via opleiding tot ontplooiing laten komen is voor onze sector een grote uitdaging. Via onze wedstrijden willen wij dan ook de besten stimuleren en hen de kans bieden om op de voorgrond te treden.

De Belgische gastronomie verdedigen en promoten
Ons land kan bogen op een stevig gewortelde culinaire cultuur. Ze zit in onze genen. Wij willen ertoe bijdragen om onze gastronomische rijkdom veilig te stellen en om tegelijkertijd vernieuwingen alle kansen te geven. Traditie en vernieuwing moeten bij ons hand in hand gaan.

Producten van eigen bodem promoten
Wij mogen fier zijn op de voedingsproducten die hier bij ons worden voortgebracht. Op onze markten wordt topkwaliteit aangeboden. Sommige van deze producten, denken wij maar aan bier en chocolade, genieten zelfs wereldfaam. Onze topgastronomie zet deze rijkdom in de etalage en speelt een belangrijke rol bij het valoriseren van zowel de kwaliteit van de waren als de inspanningen van de producenten. Club Prosper Montagné wil het gebruik van eigen kwaliteitsproducten dan ook blijvend ondersteunen.

Meer info op onze website.

Galerij