5 april 2022

Terugblik op een memorable avond

Op maandag 28 maart werd de nieuwe Culibelgids 2022 voorgesteld in Salons Saint Germain in Diksmuide, dit onder massale belangstelling van leden, ambassadeurs en business partners en pers. Eveneens was er de bekendmaking van de winnaar van de Culibelwedstrijd ‘De Beste Terrine van België’

 

DE LANCERING
De avond werd ingezet met een uitgebreide receptie voorzien van talrijke luxehapjes en een oesterbar (Lobsterfish) aangevuld met een heerlijk glas Champagne Lenique “Les 3 cepages”, een Fourchette bier van het vat en een proevertje Tanneke gin. De receptie was het ideale moment om te netwerken en bij te pratenEr was een smeltkroes van jonge talenten, ervaren restaurateurs en businesspartners. Het was weer puur genieten nadat door de COVID pandemie niets mogelijk was. De sfeer zat er dan ook meteen in.


DE BESTE TERRINE VAN BELGÏE
Na de receptie volgde de bekendmaking van de eerste editie van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België”. Gastvrouw van de avond, Sabine Goethals,  tv-persoonlijkheid en bekend van haar podcast Satellite Gourmet over de boeiende wereld van horeca en gastronomie, praatte de ceremonie vakkundig aan elkaar (met o.a. een aantal korte interviews met een trotse wedstrijd voorzitter Guido Neirynck,  ambassadeur Rene Decorte (Kon. Orde van de Paardevisser)  Het niveau van de terrines was erg hoog: over de puntenverdeling was de jury unaniem. De punten lagen dan ook dicht bij elkaar. De chefs moesten aan de slag met volgende producten Belgische witloof, grijze Noordzeegarnalen en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze verwerkt in het gerecht.

DE UITSLAG

 • Laureaat werd een jong talent : Mathieu Tijtgat
  Restaurant ten Voute – Loppem (West – Vlaanderen) 
 • Op plaats 3 Fabian Bail – Julian Deleersnyder
  Restaurant – Feestzalen Paul de Pierre – Maarkedal (Oost – Vlaanderen) 
 • Op de 2de plaats Kevin Poppe
  Restaurant L.E.F – Destelbergen (Oost – Vlaanderen) 
 • De winnaar van deze eerste editie werd Frederic de Mets
  Restaurant Hemelhof – Kortrijk (West – Vlaanderen)

Proficiat aan alle finalisten! 

ONTKNOPING
Wat er daarna volgde heeft alleen maar lachende en gelukkige gezichten voortgebracht. Het zaal- en keukenteam o.l.v. Chef Tim en gastvrouw Eline van Salons Saint Germain zorgden voor een exclusief buffet van verfijnde voorgerechten, aan tafel het smaakvolle hoofdgerecht met passende wijnen (Rabotvins) & waters (Bru) tot en met het verrassende dessertenbuffet met de koffie (Lavazza). Mooie woorden, recht uit het hart, waren er van voorzitter Mario Afschrift & afgevaardigde beheerder Geert Debrandere : over de visie van Culibel met een blik op de toekomst. Onze uitnodiging met menu was tevens een eyecatcher op tafel, voorzien met de logo’s van al onze businesspartners op de rugzijde. 
De muziek was in handen van Alex, Rudy & Ilse, een professionele coverband die voor de ultieme feestsfeer zorgde en de gasten aan het dansen bracht.

Wat een feest, afwezigen hadden ongelijk, de aanwezigen waren erg tevreden en gingen laat naar huis met een leuke goodiebag in de hand.
155 personen waren unaniem lovend over de organisatie en beleefden een schitterende avond onder gelijkgezinden.

Iedereen heeft ondervonden dat er bij ”Culibel” kan gefeest worden met klasse en stijl. De “Culibel” groep groeit en de sterke punten zijn : de collegialiteit en het respect voor elkaar. Culibel wint dan ook dagelijks aan naambekendheid ! Om het met een mooie slogan te zeggen : onze leden & ambassadeurs staan garant voor mooie momenten en dat kunnen we alleen maar beamen.

Missie geslaagd !

 • Met dank aan onze leden, businesspartners en alle aanwezigen. 
 • Speciale dank aan Eline & Tim van Salons Saint Germain voor deze fantastische culinaire avond. 
 • Dank aan de businesspartners voor de ondersteuning van het event, wedstrijd & goodiebag.
 • Aparte dank aan onze host Sabine Goethals en haar productiehuis Viewfalls voor de realisatie van de aftermovie : Sabine (storytelling) – Johannes Dequeker (camera en edit) 

Bekijk hieronder de aftermovie.

Reageren

Your email address will not be published.