5 april 2022

Terugblik op een memorable avond

Lancering Culibel Gids 2022 & De Beste Terrine van België! 🍽️🏆

Op maandag 28 maart werd de Culibel Gids 2022 officieel voorgesteld in Salons Saint Germain in Diksmuide, met een geweldige opkomst van leden, ambassadeurs, businesspartners en pers. Tijdens deze avond werd ook de winnaar bekendgemaakt van de eerste editie van de Culibelwedstrijd ‘De Beste Terrine van België’!


DE LANCERING

De avond begon met een uitgebreide receptie, waarbij gasten werden verwelkomd met luxehapjes, een oesterbar(Lobsterfish), een glas Champagne Lenique “Les 3 Cépages”, een Fourchette bier van het vat en een proevertje Tanneke gin. De receptie was het ideale moment om te netwerken en bij te praten. De sfeer zat er meteen in, vooral na de uitdagende tijden van de COVID-pandemie. Het was duidelijk dat iedereen van het samenzijn genoot!


DE BESTE TERRINE VAN BELGIË

Na de receptie werd de eerste editie van de Culibelwedstrijd ‘De Beste Terrine van België’ officieel bekendgemaakt. Sabine Goethals, TV-persoonlijkheid en gastvrouw van de avond, leidde de ceremonie vakkundig. Ze sprak met verschillende trots deelnemers, waaronder wedstrijdvoorzitter Guido Neirynck en ambassadeur René Decorte van de Koninklijke Orde van de Paardevisser.

De terrenes waren van uitzonderlijk hoog niveau en de jury was unaniem over de puntenverdeling. De chefs moesten werken met typisch Belgische producten, zoals wiltloof, grijze Noordzeegarnalen, Mechelse Koekoek, en een Belgische brouwerij naar keuze om de gerechten mee te paren.


DE WINNAARS

Na veel spanning werd Mathieu Tijtgat van Restaurant Ten Voute (Loppem) gekroond tot winnaar van deze eerste editie!

Top 3:

  1. Mathieu Tijtgat – Restaurant Ten Voute (Loppem)
  2. Kevin Poppe – Restaurant L.E.F (Destelbergen)
  3. Fabian Bail & Julian Deleersnyder – Restaurant Feestzalen Paul de Pierre (Maarkedal)

Proficiat aan alle finalisten!


ONTKNOPING EN FEEST

Na de prijsuitreiking zorgden Tim en Eline van Salons Saint Germain voor een exclusief buffet met verfijnde voorgerechten, een hoofdgerecht met bijpassende wijnen (Rabotvins) en waters (Bru), en een verrassend dessertenbuffet met Lavazza koffie. De speeches van voorzitter Mario Afschrift en afgevaardigd beheerder Geert Debrandere boden een blik op de toekomst van Culibel.

De muziek werd verzorgd door Alex, Rudy & Ilse, een professionele coverband die de gasten de dansvloer opkreeg.


CONCLUSIE

Het was een fantastische avond! 155 personen waren unaniem lovend over de organisatie en beleefden een schitterende tijd. De Culibel-groep blijft groeien, met collegialiteit en respect als sterke kernwaarden. Culibel wint dan ook steeds meer naambekendheid in de sector.

Zoals we altijd zeggen:
“Onze leden & ambassadeurs staan garant voor mooie momenten.”

Missie geslaagd! 🎉


BEDANKT

Een speciale dank aan onze leden, businesspartners en alle aanwezigen voor hun steun.
Een extra dankwoord voor Eline & Tim van Salons Saint Germain voor deze culinaire avond, en voor onze host Sabine Goethals en haar productiehuis Viewfalls voor de prachtige aftermovie.

Tot de volgende keer!

Bekijk hieronder de aftermovie.

Reageren

Your email address will not be published.