18 januari 2023

Culibel Event 2023

Op maandag 16 januari werd de nieuwe Culibelgids 2023 voorgesteld in Salons Saint Germain te Diksmuide, onder massale belangstelling van leden, ambassadeurs, business partners en pers. Eveneens was er de bekendmaking van de winnaar van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België 2023’


DE LANCERING

De avond werd ingezet met een uitgebreide receptie voorzien van talrijke hapjes en een oesterbar (Lobsterfish) aangevuld met een heerlijk glas Champagne Lenique “Les 3 cepages”. Nieuw dit jaar was de speedbeurs voor onze partners, die hun producten/ diensten konden voorstellen aan de aanwezigen.
De receptie was het ideale moment om te netwerken en bij te praten. Er was een smeltkroes van jonge horecondernemers, ervaren rotten en businesspartners, de ideale cocktail voor een top event,  de sfeer zat er dan ook meteen in. Eens aan tafel werd de nieuwe gids 2023 voorgesteld. (Weldra verkrijgbaar via onze leden)


DE BESTE TERRINE VAN BELGÏE 2023
Na het hoofdgerecht volgde de bekendmaking van de tweede editie van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België”. Gastvrouw van de avond, Sabine Goethals,  tv-persoonlijkheid en bekend van haar podcast Satellite Gourmet over de boeiende wereld van horeca en gastronomie, praatte de ceremonie vakkundig aan elkaar (met o.a. een aantal korte interviews met een trotse wedstrijdvoorzitter Guido Neirynck). Het niveau van de terrines was erg hoog: over de puntenverdeling was de jury unaniem. De punten lagen dan ook dicht bij elkaar net als het jaar ervoor. De chefs moesten aan de slag met volgende producten rog, noordzeekrab en schorseneren.

DE UITSLAG

De beste terrine van België – 2023
Caroline Leenaert
Brasserie De Kazematten (Ieper)

2de plaats
Frederic de Mets
Restaurant Hemelhof (Kortrijk)

3de plaats
Sara Afschrift
Restaurant ’t Oosthof (Jabbeke)
 
Proficiat aan alle andere finalisten! 

Houtteman Brian – Restaurant De Nieuwe Lekkerbek (Ruiselede)
Poppe Kevin & Poppe Quinten – Restaurant LEF (Destelbergen)
Van Haver Jente – Hotelschool Gent (Gent)

Met dank aan onze partners voor de prijzen en ondersteuning.
Bru, Rabotvins, Resengo, Ardo, Horecafocus, De Slijpmobiel

ONTKNOPING

Wij kijken terug op een geweldig Culibel event,  waarin we opnieuw heel wat enthousiaste ondernemers (Horeca en businesspartners), gastronomen mochten samenbrengen om elkaar te versterken.  Mooie woorden, recht uit het hart, waren er van voorzitter Mario Afschrift & afgevaardigde beheerder Geert Debrandere : over de visie van Culibel met een blik op de toekomst en nieuwe projecten en tools.

Het zaal- en keukenteam o.l.v. Chef Tim en gastvrouw Eline van Salons Saint Germain stonden in voor fijne gerechten en bediening.
Onze hoofdsponsor Bru zorgde voor waters en passende wijnen werden voorzien door hoofdsponsor Rabotvins.
Met dank aan Lavazza voor de espressobar & heerlijke koffie.

Dank aan Resengo, Sysco, Quatra, Tanneke Gin & Horecafocus voor hun bijdrage aan de speedbeurs (tijdens de receptie)

Dank aan Jason Bradley die voor de ultieme feestsfeer zorgde en de gasten aan het dansen bracht.

Wat een feest, afwezigen hadden ongelijk, de aanwezigen waren erg tevreden en gingen laat naar huis.  Ze waren unaniem lovend over de organisatie en beleefden een schitterende avond onder gelijkgezinden.

Iedereen heeft ondervonden dat er bij ”Culibel” kan gefeest worden met klasse en stijl. De “Culibel” groep groeit en de sterke punten zijn : de collegialiteit en het respect voor elkaar. Culibel wint dan ook dagelijks aan naambekendheid ! Om het met een mooie slogan te zeggen : onze leden & ambassadeurs staan garant voor mooie momenten en dat kunnen we alleen maar beamen.

Missie geslaagd !

 

  • Met dank aan onze leden, businesspartners en alle aanwezigen. 
  • Speciale dank aan Eline & Tim van Salons Saint Germain voor deze fantastische culinaire avond. 
  • Dank aan de businesspartners voor de ondersteuning van het event, wedstrijd, beurs.
  • Aparte dank aan onze host Sabine Goethals en haar productiehuis Viewfalls voor de realisatie van de aftermovie : Sabine (storytelling) – Johannes Dequeker (camera en edit)  

 

De after movie staat online.

 

Link media: Horecaplatform : https://www.horecaplatform.be/nieuwe-beste-terrine-en-gids-voor-culibel/

Reageren

Your email address will not be published.